Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Συνέντευξη Τύπου, πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Δέδε, σχετικά με  την ένταξη της μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ», στο ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο πέραν των αυτονόητων ωφελειών που θα προσφέρει, θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα στέγασης των μαθητών, το οποίο εδώ και μια δεκαετία ταλανίζει την τοπική κοινωνία, καθότι στο υπάρχον κτίριο φιλοξενούνται πάνω από 700 μαθητές, των οποίων οι ανάγκες ικανοποιούνται με προσθήκες αιθουσών container, μια μέθοδος η οποία εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια.

Στην παρούσα μελέτη,  προβλέπεται η ανέγερση του Νέου Λυκείου Λουτρακίου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου, έκτασης 12.230,83 μ2, το οποίο βρίσκεται βορείως του κλειστού γυμναστηρίου στη θέση Μαγούλα.

Η μελέτη αφορά στο σύνολο των εργασιών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της κατασκευής και τη λειτουργία του Λυκείου και στη διαμόρφωση του άμεσου περιβάλλοντα χώρου για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του.

Το νέο Λύκειο, συνολικού προϋπολογισμού 4,706,854.28€, θα αποτελείται από 3 κτίρια:
1)Κτίριο πολλαπλών χρήσεων εμβαδού 381μ2 ανά όροφο με σκελετό από οπλισμένο σκυρόδεμα και οροφή από σιδερένια στοιχεία που στεγάζει στο υπόγειο αίθουσα γυμναστικής 280μ2 και βιβλιοθήκη 100μ2 ενώ στο ισόγειο στεγάζεται η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων συνολικού εμβαδού 381 μ2.

2) Κτίριο εμβαδού 643μ2 ανά όροφο με σκελετό από οπλισμένο σκυρόδεμα. Το ισόγειο στεγάζει 7 αίθουσες διδασκαλίας εμβαδού 50μ2 έκαστη και αίθουσα σχεδίου και πληροφορικής. Ο όροφος στεγάζει 7 αίθουσες διδασκαλίας και αίθουσα Φυσικής και πληροφορικής. Στο υπόγειο βρίσκονται βοηθητικοί χώροι και αποθήκες.

3)Κτίριο εμβαδού 189μ2 ανά όροφο κατανεμημένα σε ισόγειο, όροφο, περιλαμβάνει Γραφεία καθηγητών, αίθουσες διδασκαλίας γλωσσών, ιατρείο καθώς και αποθήκες και τουαλέτες προσωπικού στο υπόγειο.

Ένα αίτημα πολλών δεκαετών πραγματοποιείται σήμερα, στην πιο δύσκολη οικονομική και κοινωνική κρίση που έχει βιώσει ο τόπος μας μετά την μεταπολίτευση.

Δείτε τη συνέντευξη τύπου εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου